Pratite nas

Atletika

Sjajan vikend za srpsku atletiku: Oboreno osam državnih rekorda

Foto: Srpski atletski savez

Atletska sezona u dvorani 2023 nije mogla bolje da počne. Minulog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore i juniorke u Atletskoj dvorani na Banjici, a naši atletičari uspeli su da postave čak osam nacionalnih rekorda u konkurenciji mlađih juniora/ki.

Prvog dana takmičenja Maša Rajić istrčala je fantastičan rezultat na 1500 m koji je ujedno novi državni rekord – 4:25,19. Ono što je zanimljivo jeste da je samo dva dana ranije Saima Murić istrčala državni u ovoj disciplini (4:27,59) koji je Maša uspela da nadmaši, nema sumnje da će ove dve devojke biti jedna drugoj konkurencija tokom čitave sezone.

Takođe, u istoj disciplini samo u muškoj konkurenciji rekord je postavio Aldin Ćatović rezultatom 3:56,76. Aldin je sutradan, drugog dana takmičenja oborio rekord i na 800 m sa 1:55,51.

Najbrža mladja juniorka, Tamara Radojičić postavila je novi rekord Srbije na 60 m koji je sada 7.59 s.

Strahinja Radaković nadmašio je sebe u trci na 60 m prepone rezultatom 7,59 s i oborio rekord u starije juniorskoj konkurenciji.

Drugi dan takmičenja, postavljena su tri najbolja rezultata za starije pionire/ke. Sergej Kostić je trku na 3000 m istrčao za 9:07,85, Milica Glogovac pobedila je u višeboju i postavila novi najbolji rezultat koji je sada 3441 bod, kao i Strahinja Zdravković u muškoj konkurenciji sa 3503 boda.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika