Pratite nas

Odbojka

Šest ekipa iz Srbije u evropskim kupovima

odbojkašice uba

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) potvrdila je da će Srbija u evropskim kupovima 2022. imati šest ekipa, po jednu u svakom takmičenju u obe konkurencije.

U CEV Ligi šampiona u konkurenciji odbojkašica Srbiju će predstavljati Ub, prvak Srbije, i takmičenje će početi u kvalifikacijama, dok će u konkurenciji odbojkaša u grupnoj fazi igrati Vojvodina.

U Kupu CEV nastupaće pobednici Kupa Srbije u obe konkurencije, odbojkašice Železničara iz Lajkovca i odbojkaši Ribnice iz Kraljeva.

U Kupu izazivača igraće devojke iz obrenovačkog TENT-a i Niš u konkurenciji odbojkaša, na osnovu plasmana na tabeli Superlige.

„Svi učesnici evropskih kupova u protekloj sezoni imali su finansijsku podršku Odbojkaškog saveza Srbije, koju je obezbedila država Srbija. Učesnici evropskih kupova su imali pokrivene sve troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo“, podsetio je OSS.

Žreb za evropske kupove biće održan u petak 25. juna u 12.30 časova u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu.

Tradicionalno Gala veče CEV biće održano u petak, 24. septembra u Ljubljani.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka