Pratite nas

Sportovi u vodi

Sesilija Dijaz Mesa: Ponosna sam što sam prva strana igračica u Zvezdi

Sesilija Diaz Mesa
Foto: ŽVK Crvena zvezda

Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda bio je u nedavno završenoj sezoni jači za 24-godišnju kubansku vaterpolistkinju, Sesiliju Djiaz Mesu, koja je prva strana igračica koja je zaigrala za Crvenu zvezdu.

Bivša vaterpolistkinja ruske Uraločke i mađarskog Senteša u februaru je stigla u Beograd i već u prvoj utakmici je pokazala da je veliko pojačanje, pošto je postigla sedam golova protiv Spartaka, a mnogo je značila mladom sastavu Zvezde i kasnije, u odlučujućim mečevima.

Klub mi se veoma sviđa, stekla sam jedno novo iskustvo i mislim da sam se zbog svoje ličnosti brzo uklopila. Prvi put boravim u Beogradu, koji mi se svideo od prvog trenutka. Ljudi su vrlo ljubazni, veseli, predusetljivi“, kaže Sesilija za klupski sajt.

Za Zvezdu je u nedavno završenoj sezoni odigrala 17 utakmica i postigla 41 pogodak. Najefikasnija je bila u prvom meču, protiv Spartaka, kada je postigla sedam golova. Šest puta je bila strelac protiv Taša 2000, a često je tresla mrežu Palilule, pa je u pet susreta sa ovim rivalom postigla 12 golova, dok se protiv Vojvodine sedam puta upisala u strelce na četiri odigrane utakmice.

Pokazale smo u završnici sezone da možemo mnogo. Nije mi jasno šta nam se događalo na pojedinim utakmicama, ali smo protiv Vojvodine i polufinalu protiv Palilule pokazale da možemo protiv svih da igramo“.

Kubanska vaterpolistkinja je u ranijim sezonama igrala u Mađarskoj i Rusiji, gde je kvalitet ženskog vaterpola na mnogo višem nivou.

U Srbiji neke ekipe imaju visok nivo, kao i neke dobre igračice, ali svakako da nije nivo igre kao u Mađarskoj ili Rusiji. Nedostaje kvalitet takmičenja i da ekipe budu ujednačenije, jer su samo tri od osam ekipa na dobrom nivou“.

Dodala je Sesilija na čemu crveno-bele treba da rade u budućnosti.

Ekipa mora da poboljša periferni vid, da naučimo da igramo 30 sekundi, da poboljšamo saradnju sa golmanom, kao i da u igri primenjujemo ono što radimo na treningu. Spremnost za trening na suvom, trening vodi i koncentracija su veoma važni“.

Sesilija je prva strana igračica koja je igrala za Zvezdu i svakako jedna od prvih koja je igrala u domaćem šampionatu.

Činjenica da sam prva strana igračica koja nastupa za Crvenu zvezdu, kao i jedna od prvih koja igra u Srbiji me čini ponosnom i divno je što sam dobila tu priliku. Smatram da bi bilo dobro kada bi više igračica moglo da dođe u Srbiju i da mlađe još više napreduju“, zaključila je kubanska vaterpolistkinja.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi