Pratite nas

Košarka

Selekcija U18 otputovala na Čelendžer u Češku

srbija u18 košarka
Foto: KSS

Ženska reprezentacija Srbije do 18 godina, otputovala je u Češku – Klatovi – gde će od 27. jula do 1. avgusta, učestvovati na FIBA Čelendžeru, jednom od nekoliko turnira koji se ovog leta igraju umesto Evropskog prvenstva, pošto su sva zvanična takmičenja otkazana zbog nestabilne epidemiološke situacije.

Pret put u Češku, selektor Milan Vidosavljević odredio je tim koji će predstavljati Srbiju na ovom turniru. Na spisku su: Jovana Boričić, Anja Bukvić, Marina Marčetić, Nevena Rosić, Dunja Prodanović, Anđela Matić, Jovana Spasovski, Dunja Zečević, Bojana Talijan, Sara Vasiljević, Jana Milinković-Savić i Miljana Ćaćić.

Selektor Vidosavljević sumirao je urađeno u pripremnom periodu i pričao o očekivanjima od turnira.

Zadovoljan sam. Uradili smo dosta toga. Devojke su pružile maksimum i na to sam ponosan. U samom startu imali smo sužen izbor u sastavljanju ekipe, pre svega zbog povreda određenih igračica, ali smatram da ovih 12 mogu da odgovore zadatku. Interesantan podatak je da ove godine imamo čak devet devojaka koje će prvi put nastupiti za svoju državu na nekom takmičenju. Upravo to bi trebao da nam predstavlja i neki dodatan motiv da na ovom Čelendžeru pružimo svoj maksimum i na pravi način odgovorimo na izazov koji je pred nama“, rekao je Vidosavljević pred polazak na put.

Naše devojke takmičenje otvaraju protiv selekcije domaćina, u utorak od 19,30 časova. Slede dueli protiv, redom: Litvanije, Mađarske, Irske i Turske.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka