Pratite nas

Fudbal

Saša Sredanović, dama koja „oštri“ napad muškog tima Bilbaa

(Foto: lična arhiva)

U jezgru stručnog štaba muškog fudbalskog tima Atletik Bilbaa nalazi se jedna dama. I to – Srpkinja.

Reč je o Saši Sredanović, sportskom psihologu, koja od oktobra prošle godine radi u ovom baskijskom klubu. Ako još dodamo da je Bilbao specifičan klub, u kojem ne mogu da igraju ne samo stranci, nego čak ni Španci rođeni van Baskije, onda je još jasnije koliki ugled ima Saša, kada je dobila poziv da radi u takvoj sredini.

Čast je raditi u ovakvom klubu i ligi. Ova sezona je istorijska, igrali smo tri finala Kupa, što nisu uspeli ni Real i Barselona. Kruna sezona je osvojen Superkup Španije pobedom nad Realom, a prethodno smo u polufinalu savladali Barselonu. Nažalost, u naredna dva finala Kupa Kralja uspešniji su bili Sosijedad i Barselona“, priča Sredanović za Žurnal.

Ona je prethodno radila u Olimpiji iz Ljubljane, odakle joj je podršku za dalji rad dao Milan Mandarić, gazda Zmajčeka. To iskustvo je presudno za dobar rad sa fudbalerima, kaže Saša.

Nema teških igrača za rad, već samo onih koji teže prihvataju smernice. U Španiji su navikli da u stručnom štabu imaju psihologa, što mi je pomoglo da se brzo uklopim“.

Dok čak i u dva najveća srpska kluba ne gledaju blagonaklono na angažovanje psihologa…

Bilbao ima četiri sportska psihologa, po jednog za svaku liniju terena. Moja malenkost radi napad“, istakla je Saša Sredanović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal