Pratite nas

Košarka

Saša Čađo osvojila drugi trofej sa Polkovicama

Slavi Saša Čađo, slave Polkovice! Klub iz zapadne Poljske, čije boje od ove sezone brani i srpska košarkašica Saša Čađo, osvojio je nacionalni Kup pošto je danas bio uspešniji od aktuelnog šampiona države Arke iz Gdinje rezultatom 78:70 (23:13, 19:19, 12:20, 24:18).

Naša internacionalka doprinela je pobedi sa samo dva poena, ali je zato bila jedna od najzaslužnijih što su se Polkovice uopšte našle u finalu.

Ubedljivo najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Erika Viler, koja je odigrala pravu NBA rolu. Ona je postigla neverovatnih 39 poena, odnosno tačno polovinu koševa svog tima! Ekipa Arke imala je više igračica sa dvocifrenim učinkom, a najviše je postigla Marisa Kostanek – 19 poena.

Bio je ovo treći međusobni susret Polkovica i Arke ove sezone, a ekipa naše Saše Čađo dobila je sva tri okršaja. Prvo je trijumfovala u Superkupu Poljske i tako osvojila prvi trofej u sezoni, a onda je bila bolja i u prvenstvenom okršaju.

Očekuje se da se isti timovi bore i u finalu plej-ofa, ukoliko se nešto ne predviđeno ne dogodi na putu do same završnice sezone.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka