Pratite nas

Odbojka

Santareli otkrio: Vraća se Jovana Stevanović

Novi selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli je već u akciji.

Italijanski stručnjak, koji je imenovan pre nekoliko dana za naslednika Zorana Terzića, otkrio je da je već pričao sa nekim odbojkašicama i da će dve probati da ubedi da se vrate u državni tim.

Probaću da vratim Stefanu Veljković u tim. Sa nekim igračicama sam već pričao, sa nekim planiram da to uradim uskoro. Čak sa uspeo da jednu od njih ubedim da se vrati u reprezentaciju“, rekao je Santareli za poljski Sport TV.

Na pitanje o kome se radi, Italijan je otkrio:

„To je Jovana Stevanović. Ona želi da popriča i sa ostalima. Te odbojkašice su važne ne samo za Srbiju, nego za odbojku generalno“.

Najavio je Italijan da će nešto promeniti u igri, da bi olakšao Tijani Bošković.

Voleo bih da nešto promenim u igri Srbije. Naravno, kada imate u timu fantastičnu odbojkašicu kakva je Tijana Bošković, jedan od najboljih napadača na svetu, normalno da je mnogo napada ide preko nje. Tim ima jako dobre srednje blokere i mlade igračice kakva je Katarina Lazović. Sav taj potencijal mora da se iskoriti. Po meni, sve to može da se uradi uz pomoć tehničarke Maje Ognjenović“.

Ispričao je Santareli na kraju i zašto je iazbrao reprezentaciju Srbije, a ne Poljske, iako je obe ponude imao na stolu.

Srbija je osvojila mnogo toga u prošlosti. Neke igračice su završile sa nastupima u reprezentaciji, pa zato neke stvari moraju da se promene. Sa druge strane, Poljska ima mlad tim, koji tek treba da se gradi. Ta reprezentacija, za razliku od Srbije, nije osvojila ništa. Ali, zato će pritisak na meni biti mnogo veći, jer neće biti lako nastaviti Terzićevu misiju. Osvojio je mnogo trofeja i to ovaj izazov čini još većim“, poručio je Santareli.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka