Pratite nas

Miks

Sanja Vukašinović izabrana u Sportski komitet Evropske streljačke konfederacije

Sanja Vukašinović, srpska reprezentativka puškom, izabrana je za članicu Sportskog komiteta Evropske streljačke konfederacije (ESK).

Izbori za šest članova komiteta održani su tokom Evropskog prvenstva vazdušnim, malokalibarskim oružjem i u gađanju glinenih golubova u Osijeku. Konkurisalo je 11 kandidata, a pravo glasa imali su svi sportisti učesnici EP. Danas su saopšteni rezultate glasanja.

Vukašinovićeva, stalna članica naše seniorske reprezentacije od 2018. i višestruka finalistkinja velikih takmičenja, u oktobru puni 24 godine. Bila je najmlađi kandidat, a dobila je ubedljivo najviše glasova. Poverenje joj je ukazalo 83 strelca.

Sem naše reprezentativke, u komitet su izabrane još dve sportistkinje – Marija Stanko Silvana (Italija) i Olena Kostevič (Ukrajina) i trojica muškaraca Bernard Pikl (Austrija), Artem Černousov (Rusija) i David Kostelecki (Češka).

Sportski komitet broji sedam članova, a sedmi će biti izabran tokom Evropskog prvenstva u gađanju pokretnih meta, koje će biti održano u francuskom mestu Šateru. Šampionat je odložen, a novi datum još nije određen.

Srpsko streljaštvo je i ranije imalo svoje predstavnike u sportskim komitetima. Jasna Šekarić je svojevremeno bila članica Sportkog komiteta Evropske streljačke konfederacije, a Zorana Arunović je bila deo Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije (ISSF).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks