Pratite nas

Miks

Sanja Vukašinović dominirala na “Dunav kupu”

Srpska reprezentativka u streljaštvu Sanja Vukašinović sezonu takmičenja malokalibarskim oružjem otvorila je trijumfalno na turniru “Dunav kup“ u mađarskom gradu Komaromu. Vukašinovićeva je u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) najpre osvojila prvo mesto u kvalifikacijama, u kojima je zabeležila 1.178 krugova, a onda je bila najpreciznija i u finalu sa 461,5 krugova.

Drugo mesto u finalu osvojila je Kata Vereš Cvikl iz kluba KVŠE, sa 459,7 krugova. Treća je bila Deneš Ester (Ujpešt).

Interesantno je da je u zvaničnom plasmanu Cvikl je osvojila zlato, jer “Dunav kup” ustvari takmičenje za selektiranje sastava mađarske reprezentacije.

Ipak, naša reprezentativka i buduća olimpijka u Tokiju, strelište je napustila sa pobedničkim peharom, dodeljenim za najbolji kvalifikacioni rezultat.

Dunav kup je bilo prvo kvalifikaciono takmičenje za mađarske strelce za sastav reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Osijeku. Izuzetno sam zahvalna organizatorima i Streljačkom savezu Mađarske na gostoprimstvu i što su mi pružili mogućnost da učestvujem kao gost na turniru i da se tako prvi put posle devet meseci takmičim malokalibarskom puškom”, poručila je Vukašinovićeva, članica Novog Sada 1790.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks