Pratite nas

Rukomet

Sanja Damnjanović na terenu posle dve godine

Sanja Damnjanović se vraća na teren! Nekada vrhunski levi bek je odlučila da posle dve godine prekine rukometnu penziju i ponovo zaigra.

Nekadašnja reprezentativka Srbije je odlučila pre dve godine da završi karijeru, jer je postala majka po drugi put i odlučila da se posveti porodici. Međutim, njeni planovi su se promenili i ona će od polusezone braniti boje Baja Marea, piše Žurnal.

Ovo i nije toliko neočekivano, s obzirom da boje ovog kluba brani i Sanjin suprug Stevan Vujović, reprezentativac Crne Gore.

Retke su sredine gde muški i ženski klub funkcionišu na visokom nivou, a Sanja će imati priliku da se vrati rukometu u jakoj ligi kakva je rumunska. Baja Mare trenutno zauzima osmo mesto posle sedam odigranih kola i posle pauze zbog Evropskog prvenstva, koje počinje četvrtog novembra.

Sanja je objavila kraj karijere u oktobru 2020. godine. Dres reprezentacije Srbije poslednji put na velikom takmičenju je nosila 2017. godine, kad je bilo Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Proslavljena srpska reprezentativka koja je bila važan deo tima – osvajača srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2013. u Srbiji, u karijeri je igrala za Radnički, Naisu, Krim, Zaječar, Podravku, Viborg, Vardar, Šiofok i Budućnost.

U dresu nacionalnog tima upisala je 111 igara i postigla je 382 gola.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet