Pratite nas

Odbojka

ŠAMPIONKE SVETA!

Srbija je apsolutni vladar sveta! Ženska odbojkaška reprezentacija naše zemlje drugi put zaredom postala je šampion planete pošto je u finalu Svetskog prvenstva u holandskom Apeldornu savladala Brazil sa 3:0 (26:24, 25:22, 25:17).

Srbija je tako odbranila zlato osvojeno pre četiri godine u japanskoj Jokohami, kada je u finalu savladana Italija sa 3:2 u setovima.

Ne pamti se kad je neko na tako dominantan način u bilo kom ekipnom sportu postao šampion. Trijumf nad Brazilom bio je 12 za naš tim u isto toliko mečeva na turniru! Primera radi, dva puta su aktuelne olimpijske šampionke Amerikanke morale da polažu oružje pred izabranicama Danijelea Santarelija!

Srbija je večeras ponovo pokazala da je doslovce svetska sila! Navijači u Apeldornu gledali su lepu i borbenu odbojku, ali naše devojke su krive što je izostala rezultatska neizvesnost.

Prvi set su osetile u blagom grču, tj. početak meča, a onda su zagospodarile terenom. Početak druge deonice pripao je Brazilkama, koje su imale po tri ili četiri poena prednosti. Srbija je, međutim, zaigrala u svom stilu posle drugog tehničkog tajm-auta i rutinski povela 2:0.

Treći set je bio čista prezentacija moći! Konačan rezultat to najbolje govori, jer je već od trećine trećeg seta bilo jasno da na trofeju može ponovo da se ugravira ime Srbije ili da se onoj tituli iz 2018. doda još jedna!

SRBIJA – BRAZIL 3:0 (26:24, 25:22, 25:17)

Dvorana u Apeldornu. Gledalaca: 6.500. 

SRBIJA: Bošković 24, Buša 8, Mihajlović, Stevanović 11, Drča 6, Lazović, Popović 7, Mirković, Pušić, Bjelica, Aleksić, Jegdić, Milenković, Lozo 7.

BRAZIL: Gabi 9, Gataz 4, Da Silva Ana Karolina 9, Rozamarija 4, Loren 9, Tajnara 5, Zalevski, Nascimento 1, Gambato, Aleksandre Kosta, Silkva Karneiro, Racke, Arauho, Vicel.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka