Pratite nas

Fudbal

Šampion Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Foto: ŽFK Spartak/Nikola Stantić

Prozivkom igračica na Gradskom stadionu u Subotici zvanično su započele pripreme Spartakovih fudbalerki za novu takmičarsku sezonu i za kvalikacioni turnir UEFA Lige šampiona.

Osim toga, nakon jedne decenije naš grad je ponovo dobio priliku da bude domaćin ovako značajnog evropskog takmičenja. Po rečima generalnog sekretara Bojana Arsića, ŽFK Spartak je domaćin 11. kvalifikacione grupe u kojoj prolaz u drugu rundu osim Spartaka traže prvakinje Turske i prvakinje Norveške.

Naš cilj je da u finalnoj utakmici napravimo korak više ka Evropi. Ne možemo nikome da pretimo, protivnici su odlični, ali ko god da dođe u Suboticu sigurno će se namučiti sa Spartakom. Ja verujem da ćemo tu finalnu utakmicu završiti sa osmehom i plasirati se u drugu rundu„, poručio je Arsić.

Što se tiče igračkog kadra sve fudbalerke koje su bile nosioci igre ostale su u klubu, a intenzivno se radi na pronalaženju odgovarajućih zamena na nekoliko važnih pozicija. U planu je dovođenje još dve-tri igračice kako bi se tim ojačao i imao kapacitete da odgovori budućim izazovima. Saradnja nije produžena samo sa tri fudbalerke iz Amerike.

Spartak ima i nove članove stručnog štaba: pomoćnog trenera Mišu Beljina, člana stručnog štaba državne reprezentacije, koji je i prošle godine učestvovao u pripremi ekipe i Branislava Radojičića, trenera golmana koji dolazi umesto Mileta Matića.

Sledeće nedelje putujemo u Rusiju na veliki međunarodni turnir u organizaciji šampiona Rusije, Lokomotive Moskva. Čeka nas sjajan turnir, Russian Railways Womens Cup 2022 u Moskvi od 25.07. – 02.08. i utakmice sa Minskom, BIIK i Lokomotivom iz Moskve. Po povratku ostajemo ovde u Subotici. Treba da podignemo nivo forme, da kompletiramo ekipu sa novim igračicama i da imamo dovoljno vremena da se uigramo“ – rekao je Boris Arsić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal