Pratite nas

Rukomet

Sa Rusijom za prvo mesto u grupi

Ženska rukometna reprezentacija Srbije večeras od 20.30 sati igraju protiv Rusije poslednji meč u grupi B na Svetskom prevenstvu u španskoj Liriji.

Srbija je sa dve pobede već obezbedila drugu fazu, a posle utakmice sa Rušijom biće poznato koliko će bodova preneti dalje.

„Znamo da nas čeka teška utakmica, moramo da napravimo još manje grešaka u napadu, da podignemo nivo realizacije u napadu kod šuteva i da ponovimo igru u odbrani kao protiv Poljske. Mislim da smo obavili dobar posao i ispunili ciljeve koje smo zacrtali. Predstoji nam utakmica sa Rusijom, znamo da čitava prva postava igra za CSKA iz Moskve, učesnika Lige šampiona“, rekao je selektor Uroš Bregar.

Nakon večerašnji duel sledi selidba u Granoljers i nastavak takmičenja gde se grupa B ukrštate sa selecijama iz grupe A, u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija.

„Istina je da ne igraju dve najbolje ruske igračice Darija Dimitrijeva i Ana Vjahirjeva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu se podmladili, ali ipak prva postava igra u CSKA i čeka nas jedan težak meč“, poručio je Bregar.

Kapitenka Jovana Stoiljković takođe kaže da neće biti lako sa Rusijom, koja takođe ima dva trijumfa sa kojom će se boriti za prvo mesto.

„U pitanju je snažna selekcija koja igra brz i dinamičan rukomet. Moramo ozbiljno da se spremimo da bismo pružile dobar otpor. Imaju podmlađenu ekipu, kao što je slučaj i sa našom selekcijom.Takođe, imaju novog selektora i vidi se promena. Igraju složenije, brže, drugačije, ali se nadam da ćemo moći da ih zaustavimo u toj igri i da pružimo maksimalan otpor“, rekla je Stoiljković.

Nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet