Pratite nas

Ostali Sportovi

Ruska klizačica će ubuduće predstavljati BiH

(Foto: pixabay)

Dešava se često u svetu sporta, pogotovo poslednjih godina, da takmičari menjaju državljanstva i odlaze da predstavljaju zemlju sa kojom malo kakvog dodira imaju.

Takav „transfer“ dešava se u – umetničkom klizanju. I vest zaista zvuči pomalo neverovatno: Ruskinja Ekaterina Mitrofanova ubuduće će se takmičiti pod zastavom Bosne i Hercegovine!

Mitrofanova je potvrdila ruskim medijima da je dobila pasoš BiH, te će da će narednim takmičenjima biti njen reprezent. Iako baš nikakve veze nema sa našom susednom zemljom.

„Kvaka“ je u tome što je Ekaterina nekada bila velika nada ruskog umetničkog klizanja, osvajala je medalje na velikim takmičenjima kao juniorka, ali je teška povreda zaustavila njen razvoj, a kada se vratila na led, više nije bila tako uspešna kao pre. Ali ona i dalje želi da se takmiči na Evropskim i svetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama…

Gotovo je nemoguće da se sada izborim za mesto u reprezentaciji Rusije, a želim da se i dalje takmičim. To je najveći razlog zašto sam uzela pasoš BiH. Nema ovde nikakve izdaje, ništa protiv moje domovine, jer ću i dalje živeti i trenirati u Moskvi i navijati za ruske takmičare. Želim samo da i dalje putujem širom sveta, nadmećem se, da se kvalifikujem za velike šampionate, Olimpijske igre“, objasnila je Mitrofanova ruskim medijima.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi