Pratite nas

Rukomet

Rukometašice počele pripreme za Svetsko prvenstvo

rukometašice srbije
Foto: Rukometni savez Srbije

Rukometašice Srbije okupile su se danas u Staroj Pazovi i započele su završne pripreme za Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 1. do 19. decembra u Španiji.

Izabranice Uroša Bregara u narednih desetak dana će trenirati u SC FSS u Staroj Pazovi sve do 1. decembra kada je predviđen put u Španiju. U okviru priprema selekcija Srbije će odigrati i dve kontrolne utakmice protiv Severne Makedonije 27. i 29. novembra u Staroj Pazovi.

Selektor Uroš Bregar se osvrnuo na period od kad je preuzeo našu žensku seniorsku selekciju i obezbedio plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo, kao i na ciljeve koje je postavio pred sebe i ekipu.

Prvi cilj je bio da se plasiramo na prvenstvo, a drugi da se malo podmladi reprezentacija, ali da takmičenje dobro odigramo. Za nekoliko dana imamo kontrolne mečeve sa Severnom Makedonijom i zatim sledi put u Španiju i prva utakmica na Svetskom prvenstvu protiv Poljske„, rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je istakao da kontrolne utakmice sa Severnom Makedonijom treba se shvate ozbiljno i da se maskimalno iskoriste pred nastup na SP.

Svaki protivnik je dobar ako ga shvatimo ozbiljno. Neke stvari moramo da promenimo, tako da ćemo raditi na dosta novih elemenata. Moramo da budemo bolji u odbrani nego što je to bio slučaj u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Islanda. Verujem da imamo želju, volju i hrabrost da ispunimo ciljeve i da se plasiramo u drugi krug. Nemamo mnogo dana, ali imamo dosta treninga, tako da verujem da možemo sve to da posložimo- i napad i odbranu i verujem da će sve biti kako treba. Ima dosta novih igračica, tako da će to biti test i za njih pred Svetsko prvenstvo„.

Reprezentacija koja je na okupu je malo podmlađena i izmenjena.

Bilo je neophodno da nešto promenimo, tako da sam odlučio da damo priliku nekim novim igračicama u koje verujem. Mislim da će po sve nas to biti dobro, trebala nam je neka nova energija„.

Srbija će na SP igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

Za Rusiju znamo koliko je kvalitetan protivnik, to smo videli na prethodnim OI. Poljska je odlično odigrala poslednje dve utakmice i biće težak protivnik. Kamerun ćemo tek detaljnije analizirati. Najkvalitetnija je Rusija, a mi ćemo se sa Poljskom boriti za drugo mesto. Značajno je da dobro otvorimo Svetsko prvenstvo i odigramo dobro protiv Poljske. Sledi Kamerun, a onda bih želeo da protiv Rusije odigramo baš kvalitetno i da možda iznenadimo. U drugom delu će biti veoma interesantno jer se ukrštamo sa grupom koja ima veoma kvalitetne protivnike i smatram da će to pogotovo za mlađe igračice biti odlično„, zaključio je Bregar.

Na Bregarovom spisku je 25 rukometašica:

golmani Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen) i Jelena Đurašinović (Jaroslav),

leva krila Tamara Kocić (Bekament BB) i Aleksandra Stamenić (Kišvarda),

pivoti Katarina Bojčić (Jagodina), Marija Jovanović (IBV), Marija Petrović (Buzau) i Jelena Agbaba (Budaorš),

desna krila Nataša Lovrić (Jagodina) i Ana Kojić (Mošonmađarovar),

bekovi Jovana Stoiljković (Šamberi), Marija Obradović (Elite Horsens), Ivana Mitrović (Budućnost), Aleksandra Vukajlović (Erd), Jovana Jovović (Budaorš), Emilija Lazić (Zalau), Jovana Kovačević (Glorija Bistrita), Tamara Radojević (Kišvarda), Kristina Liščević (Vlčea), Marija Agbaba (Vašaš), Anđela Janjušević (Šiofok) i Sara Garović (Bekament BB).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet