Pratite nas

Rukomet

Rukometašice počele pripreme za EP

Rukometašice Srbije su započele okupljanje u Staroj Pazovi uoči finalnih priprema za Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 20. novembra održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Baza seniorki u narednih deset dana biće Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije, gde će se odvijati trenažne aktivnosti naše selekcije do odlaska u Sloveniju, 2. novembra.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B u Celju u okviru koje se sastaje sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

Selektor našeg nacionalnog tima, Uroš Bregar ističe da sa optimizmom očekuje predstojeće takmičenje, iako postoje problemi sa sastavom ekipe i rukometašicama na koje može da računa za Evropsko prvenstvo.

„Pred nama je lepo prvenstvo u Sloveniji, odakle potičem. Istina je da nećemo moći da računamo na sve igračice koje smo planirali, jer po propisima EHF-a za ovo takmičenje moraju se imati tri doze vakcine, pa neki mlađi igrači na koje računamo u budućnosti ne mogu sada da budu sa nama. Zatim, iz istog razloga ne možemo da računamo na Mariju Agbabu i Aleksandru Vukajlović, standardne reprezentativke, tako da postoje neke izmene u sastavu. Sa druge strane imamo mlade snage, verujemo u njih, one su naša budućnost, to sam rekao i kada smo bili na Mediteranskim igrama, Trofeju Karpata nedavno održanom… Na tim turnirima smo dobili neka nova rešenja, rezultate, pa se sa optimizmom danas okupljamo u nameri da radimo dobro i onda vidimo šta nas čeka u Sloveniji“, rekao je Bregar.

Kapiten reprezentacije, Jovana Stoiljković smatra da će period do odlaska u Sloveniju iskoristiti na najbolji mogući način i da će ekipa spremna otići na takmičenje.

Imamo deset dana do odlaska u Sloveniju, što mislim da je sasvim dovoljno vremena da se uigramo i nastavimo da radimo ono na čemu smo radili u prethodnom periodu i nadam se da će sve biti kako treba. Vreme koje imamo pokušavamo da iskoristimo na najbolji mogući način. Imamo bazu koju održavamo iz okupljanja u okupljanje, mlade devojke koje stižu se brzo uklapaju i integrišu u tim i bitno je da nastavimo tamo gde smo stali jer tako ćemo jedino napredovati i biti što bolje“, istakla je Jovana.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet