Pratite nas

Rukomet

Srbija je na Svetskom prvenstvu!

kristina liščević rukometašica

Bravo devojke! Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano u Španiji od 2. do 19. decembra ove godine. Izabranice Uroša Bregara i u revanšu su ubedljivo savladale Slovačku rezultatom 32:25 (13:12). Naše devojke su i pre četiri dana u gostima, u Šalji, bile uspešnije od domaće selekcije i takođe je pobeda bila izražena sa sedam razlike (26:19).

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Katarina Krpež Šlezak i Dragana Cvijić sa po sedam golova. Pratile su ih Jovana Kovačević i Jelena Lavko sa po četiri gola.

Sigurno, samouvereno, autoritativno i na momente veoma silno delovala je srpska reprezentacija u revanšu odigranom večeras na „Banjici“. Meč u Beogradu podsećao je na onaj iz Slovačke, jer su ekipe ponovo bile manje-više u egalu tokom čitavog prvog poluvremena, a u nastavku je naša reprezentacija pregazila rivala.

Ovaj put je pobeda Srbije mogla da bude izražena i sa više golova razlike, ali je delovalo da su se naš devojke opustile u završnih desetak minuta meča, kad su u zbiru imale i po 15 golova prednosti.

Srbija će peti put uzastopno, a ukupno sedmi put u istoriji naše reprezentacije igrati na Svetskom prvenstvu. Najveći uspeh ostvaren je 2013. kad je Beograd bio domaćin završnog turnira, a naše devojke zaustavljene su tek u finalu. Bronzana medalja osvojena je 2001. u Italiji, a na poslednjem Mundijalu odigranom pre dve godine u Japanu naše gracije zauzele su šesto mesto.

SRBIJA – SLOVAČKA 32:25 (13:12)

/Prvi meč 26:19/

Dvorana: na Banjici.
Igralo se bez publike.
Sudije: Alpaidze, Berezkina (Rusija).

SRBIJA: Tomašević, Krpež-Šlezak 7, Liščević 3, Lavko 4, Kovačević 4, Janjušević 1, D. Radojević 1, Cvijić 7, Radosavljević 1, Milić 1, Nikolić 1, Risović, T. Radojević 1, Stoiljković, Petrović, Dmitrović 1.

SLOVAČKA: Oguntoje, Lanc 6, Bujnohova 4, Habankova 3, Kenigova 1, Patrnčakova 2, R. Bizik 3, Rebicova, Rajnohova, Hudak, Nemetova 3, Dulinova, Štefanikova, Penzes 3, B. Bizik, Medvedova.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet