Pratite nas

Sportovi u vodi

Rođena Beograđanka sa kapicom Australije na OI

lena mihailović
Foto: facebook/waterpoloaus

Reprezentacija Srbije u vaterpolu nije još toliko jaka da izbori plasman na Olimpijske igre, ali jedna rođena Beograđanka će se naći u bazenu u Tokiju.

Lena Mihailović (24) je već stekla ime u Australiji kao reprezentativka te zemlje, a prvi put će sada u Tokiju zaigrati na Olimpijskim igrama.

Ona je rođena u Beogradu, gde je počela da igra vaterpolo, a u Australiju je stigla kada je imala 15 godina, jer je tamo njen otac Predrag dobio posao trenera.

Došli smo u Australiju 2011. godine, pravo u Kronulu. Govorila sam tada samo osnovni engleski, a ni on nije bio sjajan. Dosta smo se selili dok je tata bio igrač, pa trener, ali kada smo stigli u Australiju, osetila sam se kao da sam kod kuće. Odmah se se pridružila vaterpolo klubu i dosta sam engleskog naučila od saigračica. Sada su mi devojke sa kojima igram kao porodica“, priča Lena Mihailović za portal Australian.

Posle nastupa na juniorskom Svetskom prvenstvu 2014. Lena je dobila poziv sa američkog Arizona univerziteta, za koji je igrala nekoliko godina. Potom je bila u mađarskom Ferencvarošu, a sada je ponovo u Australiji, gde nosi kapicu Kronula Šarksa.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi