Pratite nas

Atletika

Rekorderka Ivana Ilić: Mogu ja još brže!

Rekorderka Ivana Ilić: Mogu ja još brže da trčim

Atletičarka Ivana Ilić (19) uspela je da obori juniorski državni rekord star čak 34 godine na Prvenstvu Beograda, koje je održano pre dva dana, međutim ona za SportFem poručuje da može da trči i brže.

Talentovana sportistkinjama uspela je da za 11 sekundi i 63 stotinke istrči 100 metara i tako postavi novi juniorski rekord. Dosadašnja vlasnica najboljeg vremena bila je Marina Filipović, koja je 1987. istu distancu pretrčala za 11,76 sekundi.

“Jako sam zadovoljna što sam uspela da oborim državni rekord koji je toliko star. Posebno sam srećna jer sam to baš ja uspela posle 34 godine”, kaže Ivana za SportFem.

Ivana Ilić atletika

Atletičarka AK ČAAK ni jednog trenutka nije sumnjala u sebe, te je bila uverena da će prva proći kroz cilj.

“Znala sam da sam spremna da istrčim dobru trku. Maksimalno sam se fokusirala i pružila svoj maksimum. Kada sam prošla kroz cilj bila sam presrećna, ali nadam se da to nije kraj i da ću još brže trčati ove sezone.”

Pred Ivanom su velika takmičenja na kojima će braniti boje Srbije. Ona se nada da će svojoj zemlji uspeti da donese medalje.

“Želim da pružim maksimum i pokušam da uđem u finale i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu.”

Ova mlada sportistkinja kaže da će se truditi da zbog svojih sportskih rezultata ostane zapamćena u srpskom sportu. Ističe da je ona imala kome da se divi, pa se zato nada da će se neki novi klinci sutra ugledati na nju.

“Meni su uzori Novak Đoković i Ivana Španovic. Divim se svemu što čine za sport. Volela bih da jednog dana i ja donesem medalju za svoju zemlju sa nekog velikog takmičenja. Nadam se da ću i ja tada biti uzor deci da krenu da se bave atletikom“, poručuje Ivana.

Ovo nije prvi put da je Ivana oborila neki rekord. Ona je u februaru ove godine  postavila i najbolji juniorski rezultat Srbije svih vremena na 60 metara u dvorani.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika