Pratite nas

Borilački sportovi

Radovanovićeva šampion „Beogradskog pobednika“

nina radovanović bokserka

Srpska bokserska reprezentativka Nina Radovanović šampion je 58. Beogradskog pobednika – Memorijala Branko Pešić.

Turnir je održan u Sportskom centru Rakovica, uz učešće kupno 355 predstavnika plemenite veštine u ženskoj i muškoj kategoriji, iz 35 država. Beogradski pobednik ujedno je bio uvertira za Svetsko prvenstvo, koje će se u Beogradu održati od 26. oktobra do 6. novembra.

Radovanovićeva je briljirala u finalu u sudaru sa engleskom šampionkom Čarli Dejvison u kategoriji do 51 kg i zazluženo stigla do zlatne medalje.

Velika sreća i radost za mene, Beogradski pobednik je u mojim rukama. Bilo mi je ovo veliko iskustvo. Sjajna uvertira za moj meč godine koji me čeka u junu u Parizu, gde me samo jedna borba protiv Italijanke deli od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću uspeti u tome, da će se prvi put u istoriji ime Srbije naći na olimpijskim igrama. Moram istaći sjajnu organizaciju Beogradskog pobednika, ogromnu podršku Bokserskog saveza Srbije. Imali smo kamp, veoma naporno treniram, nisam u najboljoj formi jer najbolju formu tempiram za Pariz gde ću verujem izvaditi vizu za Tokio“, istakla je Radovanovićeva.


Trofej za najboljeg tehničara u ženskoj konkurenciji pripao je mladoj srpskoj bokserki Jeleni Zekić.

Osvajač Beogradskog pobednika u muškoj konkurenciji je Vahid Abasov, koji je u kategoriji do 69 kilograma pobedio Rusa Alisa Šarifova.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi