Pratite nas

Borilački sportovi

Radovanović: Obećavam medalju iz Pariza 2024.

nina radovanović

Srpska reprezentativka u boksu Nina Radovanović rekla je danas da se nije štedela u četvrtfinalnom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju i da je „ostavila srce na ringu“, i obećala da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na Igrama u Parizu 2024. godine.

„Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Pokušavala sam da nametnem svoj ritam, ali mnogo me je opstruisala svojim naslanjanjem, guranjem i držanjem. To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno“, rekla je Radovanović i dodala:

„Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice.“

Nina je glasovima sudija izgubila borbu protiv takmičarke iz Kineskog Tajpeja Huan Sjaoven, aktuelne svetske šampionke.

„Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije – deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce na ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu“, rekla je srpska borkinja.

Radovanović je istakla da je zadovoljna svojim nastupom u Tokiju i navela i da je samo učešće bila privilegija.

„Samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama“, istakla je Nina i zaključila:

„Ja sam napominjala više puta u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu treba da radim, tako da će to onda biti sve briljantno“.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi