Pratite nas

Atletika

PS za juniore: Natalija i Jana ispunile normu za SP

Sjajni rezultati obeležili su prvenstvo Srbije za juniore kao i državno prvenstvo za mlađe juniore u višebojima.

Najuspešnija takmičarka prvenstva bila je Anastasija Miča (VNS), učenica Dragane Đorđević, trostrukim pobedama na 60, 200 i 400 metara.

U konkurenciji dama na preponama najbrža je bila Vanja Drča (OAK) rezultatom 8.71.

Sjajan rezultat ostvarila je Natalija Dragojević (OAK), učenica Slavice Momirović, koja je u troskoku ostvarila  daljinu od 12.89 metara. Natalija je oborila državni rekord za mlađe juniore koji je sa 12.72 držala Teodora Boberić (TJB). Ovim rezultatom je Dragojevićeva je ispunila normu za juniorsko Prvenstvo Sveta koje se u avgustu mesecu održava u Kolumbiji (Kali).

Dvostruku pobedu i titulu prvaka države ponela je Jana Dragutinović (VOŽ) u skoku u dalj i troskoku. Jana je rezultatom 12.94 takođe ispunila normu za juniorsko Prvenstvo Sveta.

Disciplina skok uvis u konkurenciji dama je bila neizvesna do samog kraja u kom su Angelina Topić (TJB) i Zorana Rokavec (MLZ) preskočile visinu od 181 cm, sa tim da je Angelina imala manji broj neuspelih pokušaja u toku takmičenja.

U srednjim prugama na 800 metara pobedila je Dunja Sikima (BNZ) ispred Ive Maletić (MZA) dok je na 1500 metara najbrža bila Saima Murić (NOP).

Milana Opačić (VNS) je najbolja petobojka u konkurenciji mlađih juniorki sa sakupljenih 3373 bodova.

Narednog vikenda 5 i 6. februara održaće se Prvenstvo Srbije u konkurenciji seniora dok će se pre toga u Zagrebu 1. februara održati tromeč (SRB-CRO-SLO).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika