Pratite nas

Košarka

Prognoza ekspertkinja: Francuska i Belgija sigurno na postolju, jedna uz Srbiju

FIBA košarka EP
Foto: FIBA

Broji se sitno do početka Evropskog prvenstva za košarkašice, a na sajtu Svetske košarkaške federacije gotovo svakodnevno imaju analize, procene, ankete uoči starta velikog takmičenja.

Ovog puta stručna mišljenja iznela su tri nekadašnje košarkašice: Šona Torburn, koja je dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Kanade, a prošle sezone je bila pomoćnica u stručnom štabu francuskog Landija, potom Azanija Stjuart, bivša reprezentativka Velike Britanije i Tereza Brantl-Bad, nekadašnja igračica Češke sa kojom je učestvovala na velikim takmičenjima.

Sve tri su prognozirale ko će se naći na pobedničkom postolju i zanimljivo je da samo jedna od njih, Azanija Stjuart, daje šanse Srbiji da se okiti medaljom.

Za Šonu Torburn favorit za titulu je Francuska, druga će biti Belgija, a treća Španija. Azanija Stjuart veruje da će titulu odneti Francuska pobedom nad Srbijom u finalu, a da će bronza pripasti Belgiji. Tereza Brantl-Bad potpuno deli mišljenje sa Torburn: Francuska, Belgija, pa Španija.

Da vidimo koliko će biti uspešne…

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka