Pratite nas

Borilački sportovi

Preković: A sad sve karte bacam na Olimpijske igre

Preković: A sad sve karte bacam na Olimpijske igre
Jovana Preković i Roksanda Atanasov

Srpska karatiskinja Jovana Preković posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Poreču u Hrvatskoj kaže da će učiniti sve da na Olimpijskim igrama u Tokiju ponovo obraduje naciju.

Ona je u finalu kategorije do 61 kilograma pobedila protivnicu iz Ukrajine Anitu Seroginu.

“Prezadovoljna sam i veoma srećna što sam bila najbolje kada je bilo najpotrebnije, pa se tako u Poreču slušala naša himna. Idemo dalje, Roksandina i moja sledeća stanica je Tokio, gde ćemo na Olimpijskim igrama dati sve, ali baš sve od sebe, da još jednom obradujem naciju”, rekla je Prekovićeva, a prenosi ”Sportki žurnal”.

I njen trener Roksanda Atanasov takođe je bila oduševljena što je njena učenica treći put stigla do medalje na Evropskom prvenstvu, a drugi put se okitila zlatom.

“U poslednjih mesec dana osvojile smo zlatne medalje na dve Premijer lige i sada na prvenstvu Evrope. Idemo pravim putem i od sada sve naše misli su usmerene ka Tokiju. Nema vremena za slavlja i euforiju, idemo u našu salu u naš Aranđelovac da još više treniramo i da u Tokiju pokažemo ko smo. Hvala svima na podršci, sa nama je bio i ministar sporta Vanja Udovičić, koji nam je mnogo pomagao tokom čitavog kvalifikacionog ciklusa, koji traje tri godine. Hvala Olimpijskom komitetu Srbije, Opštini Aranđelovac, Kompaniji Pestan i naravno Karate federaciji Srbije”, poručila je Atanasov.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi