Pratite nas

Košarka

Pregažena i Austrija

Ženska U18 reprezentacija Srbije ostvarila je novu ubedljivu pobedu na Evropskom prvenstvu „B” divizije u Sofiji.

U trećem kolu D grupe, naše devojke su bile bolje od Austrije – 98:43 (20:13, 23:11, 24:11, 31:8).

Sledeći rival – sutra od 17,30 časova – biće selekcija Rumunije. Biće to duel dve jedine neporažene ekipe u grupi.

Tim koji vodi trener Milan Vidosavljević je od starta nemetnuo ritam, na vreme se odlepio i potom do samog kraja držao utakmicu pod kontrolom. Takav razvoj situacije omogućio je i da se minutaža pažljivo rasporedi, pa i da se ne odustane od veoma agresivne igre u odbrani koja je naterala Austriju na niz grešaka – čak 44, a koje su naše devojke uglavnom pretvarale u lagane poene.

Od strašnog pritiska u odbrani naše reprezentativke nisu odustajale ni kada je njihova prednost išla preko 30 poena. I u poslednjem  minutu su se bacale za loptu, na način kako su to radile u prvom. Za takvu borbenost nagrađene su ubedljivom pobedom i u dobrom raspoloženju čekaju svojevrsni derbi grupe.

Kako je minutaža ravnomerno raspoređena, i poeni su još ravnomernije. Sve devojke su se upisale u listu strelaca, najefikasnija bila je Ana Milanović sa 18 poena, imala je i 11 skokova. Do dvocifrenog učinka išle su još Dunja Zečević koja je uz 15 poena, upisala i pet skokova, Milica Đokić – 11 poena i šest asistencija i Jovana Spasovski sa deset  poena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka