Pratite nas

Miks

Predstavnici u atletici i kajaku otputovali u Tokio

Predstavnici u atletici i kajaku otputovali u Tokio

Reprezentativci Srbije u atletici i kajaku večeras su letom preko Istanbula otputovali u Tokio na Olimpijske igre. Svi sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Reprezentacivci Srbije u atletici za Olimpijske igre u Tokiju su: Ivana Španović, Marija Vučenović, Dragana Tomaševič, Asmir Kolašinac i Armin Sinanćević.

Dragana Tomašević je juče doputovala u Tokio, a uskoro će joj se pridružiti i kolege iz tima.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Goran Obradović, istakao je da očekuje da se naši atletičari dostojno reprezentuju, i ako je moguće da postave svoj novi lični rekord.

“Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji”, istakao je Obradović.

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju. Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

“Bila bih skromna, kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna, i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva čekam da počnu Igre”, rekla je Španovićeva.

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju na Igrama u Tokiju, u disciplini bacanje koplja i ne krije uzbuđenje što će po prvi put nastupiti na najvećoj sportskoj smotri.

“Srećna sam što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Cilj mi je da uđem u finale, a u finalu je sve moguće. Daću sve od sebe”, rekla je Marija.

Od naših atletičara prva će na Igrama nastupiti Dragana Tomašević, 31. jula. Ivana Španović nastup na Igrama počinje 1. avgusta, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupaju u Tokiju 3. avgusta.

Srbiju će u Tokiju predstavljati troje kajakaša: Milica Starović, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar

Milica Starović će po drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

“Presrećna što konačno krećemo na Olimpijske igre. Imali smo godinu dana više da se usavršimo. Bitno je da tamo idemo mirne glave i da ćemo dati sve od sebe”, rekla je Milica.

U disciplini K1 – 200m, Milica Novaković će nastupiti 2. avgusta, dok će takmičenje u K1 – 500m, započeti 4. avgusta.

Bojan Zdelar će na Igrama u Tokiju nastupati u dve discipline K1 – 200m i K1 – 1000m. U disciplini K1 – 200m, nastupa 4. avgusta, dok u K1 – 1000m, nastupa 2. avgusta.

Strahinja Stefanović će na svom debiju na Olimpijskim igrama nastupati 4. avgusta u disciplini K1 – 200m.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks