Pratite nas

Miks

Predsednik Vučić pred OI: Milice i Marice, nastupite protiv takmičarki iz tzv. Kosova

Predsednik Vučić pred OI: Milice i Marice, nastupite protiv takmičarki iz tzv. Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste, članove olimpijskog tima Srbije i predstavnike sportskih saveza, trenere i selektore i poželeo im mnogo sreće na Olimpijskim igrama, da ostanu što duže u Japanu i da se u zemlju vrate uspešni.

Predsednik Vučić je uručio državnu zastavu vaterpolisti Filipu Filipoviću, koji će je nositi na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju.


Vučić je u obraćanju kazao da je gledao kako se ispraćaju olimpijci u drugim zemljama i da je srećan što može našim sportistima pred Tokio da poželi puno sreće.

„Veliko hvala za ogroman trud i rad, koji ste dali za svoju zemlju i narod. Uprkos olimpijskom pravilu da je važno učestvovati, mi se nadamo uspehu, pobedama, medaljama, kakve god bile“, rekao je predsednik Srbije.

Posebnu poruku imao je za naše takmičarke u džudou, Milicu Nikolić i Maricu Perišić.

„Milici i Marici želim da kažem, pošto ćete imati u konkurenciju takmičarki sa tzv. Kosova, da ne brinete. Vi se bavite sportom, pobeđivale, gubile, bićemo uz vas. Mi vas nećemo terati ni na kakve političke akte. Ne tražimo niti da napuštate postolja, niti da ne učestvujete protiv njih. Mi, političari ćemo uraditi naš posao, što se tiče odnosa prema Prištini“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je država spremila nagrade i da po visini nagrade postoje zemlje koje su ispred, poput Letonije, Litvanije i Italije, ali da je nagrada naše zemlje za srebro i bronzu ispred Rusije, i svakako ispred svih u regionu.

Predsednik je podsetio da je Srbija sa Olimpijskih igara u Pekingu donela tri medalje, iz Londona četiri, a iz Rija čak osam odličja.

„Ne krijem, nadamo se da će sada biti više. Vi ste ponos Srbije, uzor mladima u Srbiji. Mi ćemo samo da budemo obični navijači. Za sve možete da se obratite našoj ambasadi u Japanu, gde imamo sjajnu ambasadorku i ljude“, dodao je Vučić.

Tim Srbije za Olimpijske igre u Tokiju, dve nedelje pre početka takmičenja, broji 85 sportista.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks