Pratite nas

Fudbal

Predsednica Zemuna Jasmina Čolić podnela ostavku: Umorna sam od svega!

Predsednica Zemuna Jasmina Čolić podnela ostavku: Umorna sam od svega!

Predsednica Ženskog fudbalskog kluba Zemun i jedna od osnivačica kluba, Jasmina Čolić, rešila je da napusti funkciju.

Preciznije, njoj je istekao četvorogodišnji mandat, ali je ujedno potrošila snagu i volju za dalji rad, odnosno za borbu s vetrenjačama kako bi se moglo zaključiti iz njenog obraćanja javnosti.

“ŽFK Zemun je za četiri godine postao uvažen, poznat i poštovan sportki kolektiv. Sećanje na te prelepe četiri godine mog boravka u klubu sa ponosom ću nositi u srcu kao jedan vrlo uspešan i poseban period svog života. Imali smo sjajne uspehe, sa devojčicama od 15 godina. Prvaci druge lige 2017-18, zatim sa najmladjom ekipom u Evropi sa prosekom godina 15,6 godina, proslavili smo titulu prvaka Prve lige Srbije. Sezona 2018-19 i prosek godina seniorskog tima 15,9 ušli smo bez poraza u Superligu Srbije”, piše Čolić u pismu javnosti.

Ona tvrdi da je Zemun prošle sezone bio jedini superligaški klub koji je funkcionisao samostalno, bez ičije finansijske pomoći.

“Pored sreće i lepih trenutaka unutar kluba, idealnu sliku kvarili su neki spoljni faktori, kojima je sistem dozvolio da budu “faktori”, a koji su u sportu i oko njega iz nekih sasvim drugih motiva. Bili smo relativno mirni, dok nismo počeli da nižemo uspehe, ali se, kako je kod nas poznato, uspeh ne prašta. Protekla sezona i savršeno pripremljen seniorski tim, obećavala je ponovo velike rezultate, ali faktori koje sam napred pomenula, nisu gubili ni trenutak vremena da modulima njima znanim, i motivima njima bitnim, ne dozvole nastavak rapidnog uspeha i rasta ovog idealnog kolektiva. Bez obzira na sve, i tada smo se držali zajedno, radili još više motivisani da se odupremo pritiscima sa raznih strana, ali na sve to, lažna obećanja i dodatno, teška finansiska situacija, samo je otežala, već preveliku borbu svih nas iz kluba. Neverovatan, a takođe još jedan fascinantan podatak je da je ŽFK “Zemun” jedini superligaš koji je funkcionisao bez ikakve finansijske pomoći. Opet, samostalno, najviše ličnim finansiranjem i uz pomoć roditelja igračica, pa smo time ponovo pokazali kako se u Srbiji može da se radi časno i pošteno”, objašnjava Jasmina.

Dalo bi se zaključiti da je ogorčena i na samu fudbalsku organizaciju, ili preciznije na njene pojedine delove poput sudijske organizacije, ali i sve one koji su u ženskom sportu pod parolom da žele da pomognu, a ustvari isključivo gledaju lični interes.

“Umorila sam se od lažnih obećanja likova navodnih “sportskih radnika” koji ne čine ništa drugo do da ponižavaju fudbalsku igru, rugaju se poštenju i časnoj borbi za klub, za decu kojoj sam se lično svakodnevno divila, na njihovoj borbi da bez koristi, novčane naknade i sl. rade predano ono što vole. Umorila sam se od takve sudijske organizacije, koja ostaje nema i gluva na sve dobronamerne predloge i sugestije u vezi sa suđenjem, a onda, kada progovorite o tome, čeka vas “preki sud” Disciplinske komisije, čiji je zadatak da vas, kroz osudu za verbalni delikt, “disciplinuje” i onemogući slobodnu reč , a sve opet na štetu te dece, zbog kojih klubovi i postoje”, istakla je Čolić.

Ona je na kraju naglasila da ŽFK Zemun ima bisere u ekipi i da ga treba gajiti i čuvati. Poželela je svu sreću sad već bivšem klubu i rekla da će zauvek ostati najverniji navijač Zemuna.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal