Pratite nas

Fudbal

Predlog pred FIFA: Svetsko prvenstvo na svake dve godine

mundijal trofej
Foto: FIFA

Sve je više promena u svetu fudbala, pogotovo u ovom pandemijskom periodu.

A, još jedan revolucionarni predlog naći će se sutra na stolu čelnika FIFA tokom Kongresa koji će se održati u Cirihu. Naime, Fudbalski savez Saudijske Arabije najavio je da će zatražiti pokretanje studije o tome da li je izvodljivo da se Svetska prvenstva i za muškarce i za dame igraju na svake dve godine.

Nije prvi put da se ovakva ideja pominje u svetskom fudbalu, dva puta je iznošena na videlo tokom vladavine Sepa Blatera, ali je zaključeno da bi tako često održavanje Mundijala dovelo do devalvacije takmičenja i da bi navijači izgubili interesovanje kakvo je sada.

Ipak, aktuelni predsednik FIFA Đani Infantino je na Kongresu 2019. godine rekao da bi Svetsko prvenstvo za žene moglo da se igra na svake dve godine, da bi imalo više odjeka u medijima i da bi time dobilo na interesovanju, jer je ženski fudbal u uzletu.

Naredno Svetsko prvenstvo za žene igraće se 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu. Reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama igrati sa Nemačkom, Portugalom, Bugarskom, Turskom i Izraelom.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal