Pratite nas

Odbojka

Povratak Slađe Erić: Tatina poslednja želja je bila da nastavim da igram

Posle dve godine nekadašnja srpska reprezentativka Slađana Erić vratila se u našu odbojku.

Slađa je obukla dres prvaka Uba i već sinoć je debitovala u meču protiv moćnog Koneljana (0:3).

Nakon utakmice Erićeva je u razgovoru za sajt Odbojkaške lige Srbije otkrila kako i zašto se vratila u domaće prvenstvo.

Dres Uba sam obukla isključivo zahvaljujući svom tati, pošto je njegova poslednja želja bila da i dalje igram odbojku. Takođe, i ja sam isto želela da se vratim, jer sam videla da još mogu da igram na visokom nivou. Žao mi je što sam došla nespremna i što zbog zdravstvenog problema nisam igrala do sredine januara. Možda me je Vesna Čitaković nagovorila da ponovo zaigram odbojku. Zbog već pomenutog zdravstvenog problema, svi prelazni rokovi su bili gotovi i ostale su samo još Srbija i Poljska. Tako se ispostavilo da je najbolje rešenje bilo da „okrenem“ Marijanu i da dođem da im pomognem“, rekla je Slađana.

Nova članica Uba je veći deo karijere provela na poziciji srednjeg blokera. Ipak, u Srbiji je mahom bila korektor, a i u novom klubu je čeka ta uloga.

Uglavnom su me u Srbiji svi zvali da budem korektor. Pretpostavljam zbog Vizure od pre tri godine, kada sam bila MVP i kada sam osvajala po 20-30 poena. Trenutno sam nespremna da igram na toj poziciji. Hvala Marijani što mi veruje i što mi je dozvolila da napravim toliki broj grešaka. Čak mi je i Ana Jakšić rekla da se ne nerviram i da im znači zato što sam deo ekipe. Ako mi je samo posao da pomognem i da im budem „keva“, meni je dovoljno“.

Ranković i Kecman: Eh, taj drugi set…

Otkrila je Slađa i kako je dobila taj nadimak i zašto je saigračice zovu Zlatan Ibrahimović.

Nije toliko mlada moja nova ekipa (smeh). Ja sam sa Ljiljom Ranković igrala još davno, a i Ljubicu Kecman znam dugo. Zato neka nadimak „keva“ ostane ovim mlađim igračicama, koje kažu da sam mogla da ih rodim. Sa druge strane, nadimak „Zlatan Ibrahimović“ sam dobila zato što je za mene merilo teren, a ne godine. O izdanju protiv Koneljana neću ništa pričati. Biće još utakmica, ovo je tek početak“, zaključila je Slađana Erić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka