Pratite nas

Miks

Poverenica za ravnopravnost: Podrška SportFemu, zajedno ćemo menjati stvari

Poverenica za ravnopravnost: Podrška SportFemu, zajedno ćemo menjati stvari

Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković posle sastanka sa predstavnicima udruženja građana Pokret za jednakost i ravnopravnost “Isti smo” i portala SportFem, pružila je veliku podršku našem projektu i ideji popularizacije ženskog sporta i dama u sportu.

“Samo aktivnim promovisanjem žena u sportu, na terenima i borilištima, i na pravi način u medijima, kroz priče o uspesima, moći će da se utiče na čitavo društvo i čitavu javnost. Danas ne postoji sportska disciplina kojom se ne bave žene, niti su manje uspešne niti bi treblao da budu manje medijski zastupljene”, kazala je Janković.

SportFem i Poverenica razgovarali o ravnopravnosti žena u sportu

Ona veruje da ćemo udruženim snagama uspeti da promenimo status žena u sportu, od amaterskog do profesionalnog nivoa.

“Ovo je vrlo važna tema i zahteva zajedničku širu akciju da bismo imali više žena u sportu i na upravljačkim funkcijama. Svako upravljanje je najbolje kad imate i mušku i žensku perspektivu. Drago mi je i što je vaše udruženje prepoznalo instituaciju koju vodim kao nekog ko se istinski zalaže za ravnopravnost”, dodala je Brankica Janković.

Poket za jednakost i ravnopravnost “Isti smo” i portal SportFem zahvalni su poverenici Janković na podršci, rečima ohrabrenja i spremnosti na saradnju u narednom periodu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks