Pratite nas

Košarka

Poslednje leto Jelene Bruks u dresu Srbije: Na kraju neka budu suze radosnice

jelena bruks košarkašica srbije
Jelena Bruks (Foto: Starsport)

Dva velika takmičenja tokom leta, pa – zbogom. Posle Sonje Vasić najavila je i Jelena Bruks povlačenje iz reprezentacije Srbije.

Biće to veliki udarac za naš državni tim, jer su u pitanju trofejne košarkašice, liderke reprezentacije u prethodnih desetak godina. Ali, Jelena Bruks tvrdi da nema razloga za strah za budućnost srpskog tima.

Naravno da ima budućnosti i posle nas. Recimo, Aleksandra Crvendakić je već pokazala da može da preuzme ulogu lidera. Tu su i Dragana Stanković, Nina Milić… Ima i talentovanih mlađih devojaka. Posle ovog leta ne znam ko osim Sonje i mene neće više igrati. Ali, verujem da Srbija ima budućnost u ženskoj košarci. Da li će rezultati doći odmah sledeće godine, to ne znam, ali verujem u lepu budućnost našeg tima”, rekla je Bruks za Žurnal.

Ipak, do rastanka su ostala dva velika takmičenja. Prvo će odigrati Evropsko prvenstvo (17-27. jun), pa Olimpijske igre (23. jul – 6. avgust).

Imate sreću što su Olimpijske igre odložene za još godinu dana, pa sam još tu (smeh)”.

Nada se Jelena da će se povući u velikom stilu.

Potrudićemo se da damo sve od sebe. Da se svi lepo izigramo, da uživamo. Da to bude lep kraj. Mnogo je to godina igranja za reprezentaciju. Znala sam da će kraj da dođe u skorije vreme, vreme je za nešto drugo u životu. Mogu da igram košarku još nekoliko godina, lepo se osećam na terenu. Ali, meni lepo treba zbog drugih stvari, najviše zbog porodice. Mislim da je bilo dosta. Zato bih volela da ovo leto bude uspešno. Mada, ono već sada spada u red uspešnoih: Srbija će igrati na drugim zaredom OI, petom uzastopnom EP. Nije loše”.

Biće verovatno suza na kraju…

“Ako bude suza, neka budu radosnice”.

Povlačenje iz reprezentacije ne znači i kraj karijere. Bruksova je tek produžila ugovor na dve godine sa Šopronom, sa kojim je pre nekoliko dana igrala na Fajnal foru Evrolige.

Planiram da posle toga potpišem na još dve. Lepo se osećam, mislim da mogu još da igram, da i Mateo bude svestan da sam igrala košarku”, poručuje Jelena Bruks.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka