Pratite nas

Košarka

Poruka Marine Maljković: Veruj do kraja!

košarkašice srbije
(Foto: KSS)

Bilo je čupavo, Italija je imala pobedu u ruci, a onda je upala u “srpsko ludilo”.

Za 35 sekundi naša reprezentacija je od četiri poena minusa došla do produžetka, u kojem je slomila uzdrmanu Italiju i upisala premijernu pobedu na Evropskom prvenstvu.

Ali i pored pobede selektorka Marina Maljković nije baš u dobrom raspoloženju došla pred novinare.

Potpuno sam nezadovoljna prvim poluvremenom, tačnije sa tri četvrtine. Nešto smo uradile u poslednjoj. Jedina dobra stvar je što smo verovale do kraja. Sa Italijom smo poslednji put igrale 2013. godine i bila je gotovo identična utakmica. Važno je da smo pobedili, da nismo odustajale do kraja, ali igra i u napadu i odbrani nije bila naša, to nije bila Srbija. To nije naš stil, nije način kako se borimo, kako trčimo i to mora odmah da se promeni”, podvukla je Marina.

Dodala je, ipak, da treba gledati unapred.
Veruj do kraja, kao 2013. godine. Priča protiv Italije se ponavlja, pa neka ta poruka ostane do kraja, do poslednje utakmice na Evropskom prvenstvu”, istakla je Maljkovićeva.

Veliki preokret Srbije: Od minus četiri 30 sekundi pre kraja do pobede

Ni Tina Krajišnik nije bila oduševljena igrom reprezentacije, ali jeste pobedom na kraju.
Pre utakmice očekivale smo da će biti teško, prva je utakmica na prvenstvu, ali nismo očekivale da ćemo igrati produžetak i da ćemo veći deo utakmice odigrati na ovakav način. Ali ponosna sam na moj tim, kako smo se vratile i borile do kraja. Verujem da ćemo biti bolje u narednim utakmicama. Ni mi same nismo zadovoljne kako smo igrali tri četvrtne, ali drago mi je što smo se u poslednjoj četvrtini vratile i izgledale kao pravi tim. Verovale smo, znamo kako igramo, šta bi trebalo da radimo, šta trener traži od nas i trebalo bi da se držimo toga”.

Vremena za veliko sumiranje utisaka nema, jer Srbiju već sutra u podne čeka meč sa Grčkom.
Mi igramo ponovo već za nekoliko sati. Ova pobeda mnogo znači, idemo dalje, želimo da popravimo ono što smo danas grešile”, poručila je Tina Krajišnik.

1 Komentar

1 Komentar

  1. Pingback: Maljković: Nezadovoljna sam sa tri četvrtine, ali smo vjerovale do kraja - Sportfem

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka