Pratite nas

Sportovi u vodi

Poraz od Italije, protiv Izraela za prolaz

Srpske vaterpolistkinje izgubile su od Italije 23:7 (5:1, 5:1, 7:3, 6:2), u četvrtom kolu Evropskog prvenstva u Splitu, ali su bez obzira na ubedljiv poraz odigrale dobro, posebno u drugom poluvremenu, kada su imale šansu da smanje razliku.

Igra iz treće četvrtine uliva nadu da bi selekcija Dragana Ivković mogla u poslednjem kolu, koje je na programu u subotu, da iznenadi Izrael i ostvari istorijski plasman u četvrtfinale.

Neće biti lako, Izrael je pokazao više i od Srbije i Francuske na ovom Šampionatu Evrope, ali ako Srbija bude skoncentrisanija na obe strane bazena, može da bude ravnopravna u tom duelu.

Italijanke su zadržale maksimalan učinak, a već u prvoj četvrtini su povele 5:0 i pokazale u kom smeru će ići ovaj meč. U drugoj četvrtini je bilo slično, pa je Italija povela 10:2 na poluvremenu. Italijanke su silotivo ušle i u nastavak meča, pa su posle tri minuta vodile sa 13:2. Međutim, probudila se i Srbija. Najpre je Ana Milićević lepim golom sa distance zaustavila seriju, da bi potom Hristina Ilić iz peterca dodatno smanjila razliku.

Na drugoj strani je dve odlične odbrane upisala Vanja Lazić, ali su srpske igračice potom u polu kontri pogrešile u dodavanju, a iskusnije Italijanke su to odmah kaznile sa dva gola. Milićević je novim lepim pogotkom smanjila na 15:5, ali su Italijanke do kraja postepeno uvećavale prednost.

Protiv Italije su odmarale Milana Popov i Lolita Avdić, a tokom celog meča je branila Vanja Lazić, dok su Nikolina Travar, kao i Lolita Avdić, odmarale za najvažniji susret.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi