Pratite nas

Odbojka

Poljskoj ni set, ali Santareli traži više

Bez obzira što su srpske odbojkašice sa 3:0 savladale Poljsku na Svetskom prvenstvu, selektor Danijele Santareli nije bio previše oduševljen igrom.

Imale su njegove izabranice velike oscilacije tokom utakmice, ali na kraju su uvek uspevale da nađu način da osvoje set.

Ako razmišljam o rezultatu, bio je dobar. Ako pričam o tome kako smo igrali, to nije bilo baš dobro. Stav je bio pravi na početku svakog seta, ali smo se opuštali kada smo imali povoljan rezultat. Gubili smo neke glupe lopte, što inače ne radimo. Ali, imali smo sreće, jer smo dobili svaki set. To je bitno, jer nas čeka još jedan važan meč protiv Dominikane“, rekao je selektor Danijele Santareli.

Poljakinje pred domaćim navijačima nisu uspele ni set da uzmu svetskim šampionkama…

Nije bilo lako protiv Poljske, koja igra kod kuće, ima podršku navijača. Oni su bili pod pritiskom pobede. Važni su i rezultati drugih timova za njih. Znali smo da imaju imperativ pobede, ali mi imamo jasan cilj. Ne možemo da razmišljamo o drugima, već da se trudimo da igramo bolje, jer je ovde nivo veoma visok“.

Naredni meč sa Dominikanskom Republikom naše devojke će igrati u maloj dvorani u Lođu.

„Sale su blizu. Igrali smo u drugoj sali pre nekoliko dana, ona je veoma lepa. Ova je veća i nije bilo jednostavno igrati posle samo jednog treninga. Druga dvorana je lepa, tamo igramo protiv Dominikane. Nije važna sala, već rival i mi. Bitno je da ih proučimo i da zadržimo visok nivo. Protiv Poljske to nismo radili tokom celog meča, moramo da napredujemo u tom smislu„, zaključio je Santareli.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka