Pratite nas

Fudbal

Poker Tijane Filipović, Spartak pregazio Irkinje

tijana filipović spartak

Krenulo je sjajno! Fudbalerke Spartaka napravile su prvi korak ka Ligi šampiona.

Golubice nisu dozvolile iznenađenje, bile su favoritkinje u duelu sa irskim Pimauntom i to zvanje su potpuno opravdale rafalnom paljbom u mrežu rivalki – 5:2.

Irkinje su odolevale svega devet minuta, koliko je bilo potrebno najboljoj igračici i golgeterki srpskog šampiona Tijani Filipović da nađe put do mreže. Tamo gde je stala na kraju prošle sezone, u kojoj je “maltretirala” golmanke u domaćoj ligi, Filipovićeva je nastavila danas u holandskom Enšedeu, koji je organizator kvalifikacionog turnira.

Tijana je postigla četiri gola protiv Pimaunta, prvo u 9, pa onda u 41, 45. i 54. minutu. Peti pogodak je bio delo Alis Kusi u 62. minutu, da bi tek posle toga prvak Irske došao do dva gola.

Razigran je bio ceo tim Spartaka, pa su asistencije za golove upisale Vesna Milivojević, Violeta Slović, Živana Stupar i Alis Kusi.

Spartak će u drugom kolu kvalifikacija igrati sa pobednikom duela Tvente (Holandija) – Nika (Gruzija).

SPARTAK – PIMAUNT 5:2 (3:0)

Strelci: Filipović 9, 41, 45, 54, Kusi 62 – Rajan-Dojl 72. i 90. minut.

Stadion: Dikman u Enšedeu.

Sudija: Terteleak (Rumunija).

SPARTAK: Kostić – Baltrip-Rajs, Slović, Džekmon – Kusi (od 73. Šarić), Stupar, Fidler, Milivojević, Frajtović (od 72. Nađ) – Filipović (od 83. Ilić), Ovusu-Ansah (od 62. Ćirić).

PIMAUNT: Mekalon – Dugan, O’Kalahan, Rudi, Berni – O’Gorman, Dojl, Gorman, Keli – Rajan-Dojl, Roš.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal