Pratite nas

Borilački sportovi

Počinje Svetsko prvenstvo u džudou, Srbija sa šest devojaka

Počinje Svetsko prvenstvo u džudou, Srbija sa šest devojaka

Prestonica Mađarske Budimpešta od danas do 13. juna biće domaćin Svetskog prvenstva u džudou.

Reč je o poslednjem takmičenju uoči Olimpijskih igara, pa gotovo svi takmičari ovaj turnir vide kao priliku da se što bolje pripreme za Tokio ili da zgrabe olimpijsku vizu, ako već to nisu učinili.

Srbiju će na šampionatu sveta predstavljati ukupno 13 takmičara, od toga šest devojaka: Milica Nikolić (do 48 kilograma), Nadežda Petrović (do 52 kilograma), Jovana Rogić i Marica Perišić (do 57 kilograma), Anja Obradović (do 63 kilograma) i Milica Žabić (78 kilograma i više).

Danas će na borilište samo Milica Nikolić, koja bi takođe trebalo dobrim plasmanom da potvrdi osvajanje olimpijske vize.

Ona je osvojila mnogo bodova na grend slemovima u poslednjih godinu dana. Ove godine, u Tel Avivu osvojila je sedmo mesto, bronzana je bila u Taškentu, a onda je u Kazanju ponovo bila sedmoplasirana.

Nadežda Petrović na borilište će u ponedeljak, a u utorak Jovana Rogić i Marica Perišić, koja je cilja najviši plasman i takođe potvrdu za plasman u Tokio.

Anja Obradović takmičiće se u sredu, a Milica Žabić u petak.

Muški deo tima čine: Nemanja Milić, Strahinja Bunčić, Zebeda Rekvijašvili, Jovan Niškanović, Boško Borenović, Bojan Došen i Aleksandar Kukolj.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi