Pratite nas

Atletika

Počinje Dijamanstka liga, Ivana Španović kreće od Firence

ivana španović atletika

Malo kasnije nego obično krenuće ove sezone Dijamantska liga u atletici, koja će imati i rupu u kalendaru zbog Olimpijskih igara u Tokiju.

Start je zakazan za nedelju, 23. maj, a domaćin prvog takmičenja biće engleski grad Gejtshed. Iako je prvobitni plan bio da karavan Kraljice sportova krene iz Maroka, ali se od toga odustalo zbog pandemije korona virusa.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou istakao da je ova godina posebno bitna za atletičare zbog Igara u Tokiju i Svetskog prvenstva iduće godine u Oregonu.

“Dijamantska liga i naši drugi mitinzi širom sveta pružiće sportistima priliku da se kvalifikuju na takmičenja, zarade bodove na svetskoj rang-listi, kao i novac i nagrade za svoje rezultate. Svi radimo naporno, u izuzetno teškim i promenljivim okolnostima, da bismo sportistima priredili takmičenja umesto da ih otkažemo”, poručio je Kou.

Ivana Španović najbolja u dvorani u 21. veku!

Što se tiče najbolje srpske atletičarke Ivane Španović, ona će propustiti start Dijamanste lige, a prvo takmičenje na kojem će nastupiti biće u Firenci 10. juna.

Taj miting se uvek do sada održavao u Rimu, ali je sada morao da bude premešten zato što će se na Olimpiku u to doba igrati Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Ivana će od Firence početi da brusi formu, koja bi trebalo da dostigne vrhunac na Olimpijskim igrama.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika