Pratite nas

Tenis

Pobedila je?! Osaka ne mora pred novinare na OI

Vodeća svetska teniserka Naomi Osaka neće morati da govori za medije tokom Olimpijskih igara u Tokiju, poručio je Međunarodni olimpijski komitet. To je prva mala pobeda za japansku igračicu otkako je krenula u “krstaški rat” pred Rolan Garos.

Ona je tad poručila da zarad mentalnog zdravlja i stabilnosti neće davati izjave, jer joj pitanja novinara naročito posle slabih mečeva ili poraza povećavaju osećaj anksioznosti i dovode je u stanje depresije.

Na grend slem turnirima su svi učesnici u obavezi da se pojave na konferenciji za medije, ako makar i jedan novinar zahteva izjavu. Zato su organizatori Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i Ju-Es opena zajedničkim saopštenjem upozorili Osaku da će joj biti zabranjeno učešće na najvećim turnirima, ako bude ignorisala “sedmu silu”.

Posle upozorenja, pa novčane kazne u iznosu od 15.000 dolara, Naomi se povukla sa Otvorenog prvenstva Francuske.

Potom je poručila da će preskočiti i Vimbldon i to navodno da bi se što bolje pripremila za olimpijski turnir, koji se održava u njenoj otadžbini, pa želi da ostvari što bolji rezultat.

Iz MOK-a su saopštili da niko od sportistkinja i sportista nije u obavezi da govori za medije. Svi moraju posle takmičenja da prođu kroz tzv. miks zonu, ali u istom saopštenju stoji i da niko od njih nije u obavezi da se tu zaustavi ako novinari to od nje ili njega traže.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis