Pratite nas

Rukomet

Pobeda pred put na Svetsko prvenstvo

Srbija uz pesmu ide na Svetsko prvenstvo u Španiju. Naše najbolje rukometašice ostvarile su pobedu nad Severnom Makedonijom i u drugoj kontrolnoj utakmici pred odlazak na šampionat sveta.

Izabranice Uroša Bregara danas su u utakmici zatvorenoj za javnost odigranoj u sali sportsko centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi slavile sa 20:19 (13:11).

Najbolja u redovima domaće reprezentacije bila je Tamara Kocić sa pet golova, dok je Jelena Agbaba upisala četiri pogotka. Janeska je sa sedam golova održavala rezultatsku neizvesnost.

Za razliku od prethodnog meča, koji je Srbija dobila ubedljivije sa 33:25, ovaj put je selektor Bregar rešio da šansu pruži uglavnom mlađim devojkama.

Srbija je uglavnom vodila tokom čitavog meča, ali nije uspevala da napravi drastično veliku razliku. Naša ekipa je u 10. minutu vodila 5:2, a upravo je tih „plus tri“ bila najveća prednost u prvom poluvremenu.

Po sličnom principu su se odvijali stvari i u drugom poluvremenu. Tek u finišu je naša reprezentacija uspela da napravi osetniju prednost i da povede 20:15. Tad je bio poznat pobednik meča, ali Makedonke su odigrale ponosno i borbeno do kraja i serijom 4:0 izborile častan poraz.

Srpska reprezentacija preksutra putuje u Španiju na Svetsko prvenstvo.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet