Pratite nas

Fudbal

Plejmejkers seminar u Kući fudbala

Plejmejkers seminar u Kući fudbala

Fudbalski savez Srbije odabran je od strane UEFA za pilot projekat Plejmejkers, a u ponedeljak je u Kući fudbala održan seminar na kome su učestvovali edukatori programa koji su prošli UEFA obuku kao i zainteresovani ženski fudbalski klubovi.

Plejmejkers je sportska aktivnost kao nijedna druga i nudi zabavan i siguran način da devojčice od pet do osam godina, kroz kretanje, igru i magiju Diznijevog pripovedanja upoznaju fudbal. Cilj programa je da osnaži devojčice da budu zdrave i samouverene, da se sprijatelje, nauče važne životne veštine i zaljube se u fudbal.

Šest edukatora koji su pohađali UEFA obuku za sprovođenje Plejmejkers programa okupili su se u ponedeljak u Kući fudbala u Staroj Pazovi kako bi postavili osnov za sprovođenje programa u vrtićima i predškolskim ustanovama, a potom su im se pridružili i predstavnici ženskih fudbalskih klubova.

ŽFK Mašinac, ŽFK Heroj, ŽFK Spartak, ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Mačva odazvali su se pozivu da se programu priključe kao učesnici ili partneri, a Fudbalski savez Srbije im je na seminaru uručio i poklon opremu povodom kampanje „Fudbal je za devojčice“.

Svim prisutnima obratio se i UEFA mentor za Srbiju, Džon Ekerlej, koji je istakao pozitivnu energiju, kao i entuzijazam i kreativnost predstavnika FSS i poželeo sreću u daljoj realizaciji programa.

Jedna od edukatora, Milica Stanković, srpska reprezentativka koja je po profesiji pedagog, smatra da je ovo sjajan način da se što više devojčica zaljubi u fudbal.

„Pre obuke nisam u potpunosti razumela kako je moguće spojiti Dizni i fudbal, ali sam posle sjajnih radionica i grupnog rada sa UEFA mentorima sigurna da je ovo inovativan i odličan način da omasovimo ženski fudbal i pomognemo devojčicama da kroz fudbal i igru steknu samopouzdanje, budu aktivne i žive zdrav život“, istakla je Stankovićeva.

Ruža Ilić, menadžer za bazični fudbal u Fudbalskom savezu Srbije i organizator seminara, potvrdila je stav Stanovićeve i dodala:

„Kampanja FSS-a pod nazivom „Fudbal je za devojčice“ naišla je na oduševljenje javnosti i time je postavljen temelj za dalji razvoj ženskog fudbala i program kao što je Playmakers, koji ima za cilj da privuče devojčice i motiviše ih da se bave fudbalom. Sjajno je što među edukatorima imamo trenere koji rade sa devojkama ali i Milicu koja je kao reprezentativka pravi primer i motivacija za devojčice koje budu bili deo Playmakers“.

Plejmejkers program počeće u septembru i trajaće 10 nedelja u vrtićima i predškolskim ustanovama širom Srbije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal