Pratite nas

Rukomet

Petrović: Možemo da pobedimo Švedsku

Srpska rukometašica Marija Petrović izjavila je da očekuje teške mečeve na Evropskom prvenstvu, koje će od četvrtog do 20. novembra biti održano u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Rukometašice Srbije se u Staroj Pazovi pripremaju za EP. Naša selekcija će igrati u Celju sa Slovenijom, Švedskom i Danskom.

Konačno smo sve na broju i možemo da kažemo da su juče zvanično počele pripreme. Sve ide kako treba. Pred nama je veliko takmičenje, za početak tri teške utakmice od kojih će prva biti najveći izazov. Pružićemo sve od sebe kako bismo što bolje počele EP“, kazala je Petrović.

Ona je kazala da su svesni toga da su izvukli možda jednu od najtežih grupa.

„Imamo cilj da svaku utakmicu odigramo što bolje, da pružimo maksimum u svakoj, samim tim će doći i rezultat. Švedsku znamo, igrale smo protiv njih u kvalifikacijama za EP, kod kuće smo ih pobedile, na strani izgubile. Međutim, igramo na neutralnom terenu, tu je sve moguće. Imamo ekipu i šansu da pobedimo i mislim da ćemo to i da ostvarimo“.

Ona je istakla da ne želi da se bavi prognozama uoči starta EP.

„Atmosfera je dobra, imamo i nove igračice, ali i nekoliko iskusnih. Nadam se što boljem plasmanu, trudićemo se, pa ćemo da vidimo“, istakla je Petrović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet