Pratite nas

Rukomet

Petrović i Stamenić: Maksimalno i protiv Kameruna

marija petrović
Foto: IHF/RFEBM – J. Navarro

Srbija je učinila važan prvi korak i u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu savladala Poljsku (25:21).

Dan nakon utakmice, kada su se malo slegli utisci, Aleksandra Stamenić i Marija Petrović su se osvrnule na trijumf nad Poljskom i najavile utakmicu sa Kamerunom.

Posle prospavane noći i kada su se glave ohladile, uz odličnu sveuklupnu atmosferu mogu reći da smo uradile nešto što se iskreno nije očekivalo od nas, pošto svi znaju da smo ovde došli sa znatno podmlađenim sastavom. Dokazale smo da ako ispoštujemo svaki dogovor i ako svaka igračica uradi svoj deo posla da apsolutno nismo protivnik za potcenjivanje i da imamo šanse da sa svima igramo“, istakla je Petrovićeva.

U nedelju (20.30) Srbiju očekuje duel sa Kamerunom u koji ulazi kao veliki favorit.

Ne znamo mnogo o protivniku, nismo uspele da pogledamo njihovu utakmicu sinoć jer smo odmah posle njih igrale, ali danas imamo sastanke i trening pa ćemo se detaljnije pozabaviti Kamerunom. Nemamo mngo vremena za pripremu te utakmice, ali sigurna sam da ćemo dobro uraditi analizu i da će sutra sve biti kako treba. Očekujemo isti pristup kao i juče. Dobro smo krenule, mislim da smo sada pune samopouzdanja i što se nas tiče sigurna sam da će svako da pruži svoj maksimum“, rekla je Marija Petrović.

Zadovoljstvo zbog pobede na startu širila je i Aleksandra Stamenić.

Otvorile smo prvenstvo pobedom, što je vrlo bitno za nas. Videle smo da možemo, energija nam se poklopila i nadam se da smo to prenele i na našu publiku koja nas je podržavala i na sve gledaoce. Presrećna sam što sam ovde i što sam deo ovakve ekipe, zaista uživamo što smo ovde sve zajedno. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gledam kao uvertiru, kao pripremu za veliko takmičenje i drago mi je što sve lepo ide“, rekla je Stamenićeva.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet