Pratite nas

Fitness & Zdravlje

Pet namirnica koje ne bi trebalo da konzumirate pre treninga

fitness

Zdrav stil života podrazumeva kako vežbanje, tako i određene navike kada je ishrana u pitanju. Ukoliko se trudite da redovno vežbate, kako biste održali svoju idealnu liniju, onda je važno da obratite pažnju ne samo na vrstu namirnica koje se nalaze na vašem dnevnom jelovniku, već i na period kada ih konzumirate.

Ono što svi svakako znamo jeste da, naročito ukoliko želimo da smršamo, velika čokolada ili kalorično parče torte neće biti dobar izbor kako pre, tako ni posle teninga, ali ono što možda ne bismo pretpostavili jeste da jabuka takođe nije dobar izbor hrane pred sam trening.

Kako biste što bolje optimizovali svoj trening, predlažemo da povedete računa koje su to namirnice koje se ne preporučuje da konzumirate pre vežbanja.

1. Kafa

Kofein je dobar za izdržljivost i intezitet treninga, međutim, ukoliko ga pre treniga unesete u organizam u vidu vreme kafe, na treningu vam se može dogoditi da trčeći tražite toalet. Kafu ili zeleni čaj bolje pijte nekoliko sati ranije kako bi se stomak ispraznio na vreme.

2. Laneno seme

Sve što sadrži vlakna, pa i laneno seme, izaziva pražnjenje creva. To je sjajno, ali, priznaćete, na treningu baš i ne mora da vas tako nešto zadesi!

3. Smuti

Ispijanje smutija je zaista zdrava navika, međutim, šećeri koje sadrži neće uticati povoljno na vašu energiju prilikom vežbanja. Popijte ovaj zdrav napitak najviše dva sata pre treninga.

4. Jabuke

Jabuke su vrlo zdrave jer sadrže visok procenat vlakana i proteina, međutim, nemojte ih jesti neposredno pre treninga jer creva mogu poželeti pražnjenje usred vežbanja! Okrenite se drugim užinama koje ne sadrže veliku količinu vlakana.

5. Zaslađeni sokovi

Šećeri u sokovima, kao i sporstkim, energetskim pićima nikako nisu poželjni pre vežbanja jer mogu izazvati nadimanje, grčeve i gasove. Okrenite se vodi ili dobro čitajte sastojke na etiketi jer sorbitol, xylitol, isomalt i mannitol nisu poželjni!

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fitness & Zdravlje