Pratite nas

Atletika

Perković besna: Izgleda da nismo svi isti, nisam divljak!

Perković besna: Izgleda da nismo svi isti, nisam divljak!

Hrvatska atletičarka Sandra Perković lako je prošla u finale Olimpijskih igara u disciplini bacanje diska. Dvostruka olimpijska šampionka prvim hicem od 63,75 metara već je obezbedila plasman u finale, a kvalifikacije je završila na trećem mestu, iako je 64 metra bilo postavljeno kao norma.

“Srećna sam što sam već u prvom hicu bacila skoro do norme. Međutim, krug je klizav i nije baš od onih koji mi odgovaraju, takve najviše mrzim jer ja nisam divljak nego tehničar. Ali jedino je dobro što sam toliko spremna da bih mogla da bacam i po ledu”, kazala je Perkovićeva.

Onda se osvrnula na uslove u Tokiju i promenila ton. Hrvatima je ogorčena zbog toga što MOK ne tretira sve takmičare na isti način, već u inače otežanim okolnostima dodatno favorizuje određene zemlje.

“Užasno je, postoje samo dva atletska stadiona, pa 130 ljudi trenira na samo jednom krugu u samo sat i po. Ja sam bacila samo sedam hitaca na treningu, a u normalnim uslovima bacim oko sto puta. Mene prvih nekoliko dana nisu ni pustili na stadion, zbog karantina. Žalili smo se, naravno da nam nisu usvojili žalbu. Zato Amerikanci svaki dan idu na trening, imaju maltene stadion samo za sebe. Njih četiri idu na poseban krug i imaju sve vreme ovog sveta. Nema veze, čekam ponedeljak uveče”, ljutito je poručila Sandra i nagovestila koliko će biti motivisana da u ponedeljak osvoji treće olimpijsko zlato.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika