Pratite nas

Odbojka

Pariz sve bliži za srpske gracije

Foto: cev

Napravljen je drugi pobednički korak ka Parizu i olimpijskoj vizi. Odbojkašice Srbije su posle Meksika, lako izašle na kraj i sa Ukrajinom – 3:0 (25:18, 25:18, 25:16). Selektor Đovani Gvideti je u postavu nakon jedne propuštene utakmice vratio Tijanu Bošković, a ona je kao i obično poverenje uzvratila još jednom odličnom partijom.

Povukla je ekipu na svojim leđima, ali su je veoma dobro pratile i ostale saigračice. Bitno je da je svaka odradila svoj deo posla, jer se narednih dana samo ređaju sve teži izazovi.

Maja Ognjenović je i na ovom susretu ostala na klupi, jer se naknadno priključila zbog virusa, pa ima prostora protiv lakših protivnika da još malo predahne i spremi se za najvažnije borbe. Zamenila je Slađana Mirković, koja je danas prikazala dobar performans – razigrala je kompletan tim, a i bila je veoma sigurna u bloku.

Srpkinje su se već sa Ukrajinom sastale na Evropskom prvenstvu – znale su sve vrline i mane ovog tima. Ozbiljno su pristupile utakmici, jer su znale da će opuštanje biti kažnjeno. Od prvog minuta su bile koncentrisane i fokusirane, lako su dolazile do poena, a Tijana Bošković je bila ne samo sjajna u napadu, nego i u svim ostalim elementima – servisu, odbrani, bloku…

Sredinom svakog seta je već bilo jasno da Gvidetijev tim korača ka osvajanju. Aleksandra Jegdić je bila veoma sigurna na prijemu (73 odsto pozitivnog i idealnog), a pomogle su joj u velikoj meri Bianka Buša Aleksandra Uzelac. Njih tri su zajedno omogućile Slađani Mirković da sa lakoćom organzuje napade i razigrava sve saigračice.

Tijana Bošković je dobila najviše lopti – 34, a prošla je 15 (44 odsto). Imala je pet as servisa, kao i tri bloka. Poenterski je najbolje pratila Aleksandra Uzelac – 13, uz vrlo dobar napad 26-12 (46 odsto). Jovana Stevanović je nanizala 11 poena (napad 11-5, tri bloka, tri asa), a Bianka Buša devet (napad 12-6, dva bloka, jedan as). Slađana Mirković je upisala četiri (tri bloka, napad 4-1), a Mina Popović tri poena (napad 8-3).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka