Pratite nas

Košarka

Pao i Brazil, Srbija sa sve tri pobede ide na Mundobasket

Foto: FIBA

Može utakmica da nema veliki takmičarski značaj, ali ne može da dođe do opuštanja u taboru reprezentacije Srbije. Ipak zvanje evropskog prvaka mora uvek da se opravda.

Košarkašice Srbije su kvalifikacioni turnir za Mundobasket u Beogradu zaključile i trećom pobedom. Posle Južne Koreje i Australije, večeras je pao Brazil – 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13).

Ovaj poraz ostavio je Brazil ispod crte, neće ići na Svetsko prvenstvo, već će pored Srbije i Australije učesnik Mundobasketa biti Južna Koreja.

Dao je Brazil sve od sebe, probao da dođe do vrednog trijumfa, pretio, uspeo poneki put da povede, u poslednjem slučaju u uvodu poslednje četvrtine (62:59), ali nije vredelo. Iako su u subotu uveče overile kartu za šampionat u Australiji, pulenke Marine Maljković su punom snagom odradile posao do kraja i dobile i meč protiv selekcije iz Južne Amerike.

Tri različita rivala, sa tri kontinenta, tri stila košarke, ali i dalje je Srbija svetska sila, evropski prvak pa i sada kada igra u dosta podmlađenom sastavu.

Ponovo je briljirala Ivon Anderson, koja je ubacila 25 poena, Tina Krajišnik je postigla 15, Saša Čađo deset, Aleksandra Crvendakić osam…

Svetsko prvenstvo u Australiji igraće se od 22. septembra do 1. oktobra. Pored Srbije, mesto na Mundobasketu obezbedile su selekcije Australije kao domaćina i SAD kao šampiona, zatim BiH, Kanada, Japan, Kina, Francuska, Južna Koreja i Nigerija.

Ostala su još dva upražnjena mesta.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka