Pratite nas

Fudbal

Pala Švajcarska, nada o EP živi

Ženska omladinska reprezentacije Srbije (WU19) ostvarila je veoma važnu pobedu u drugom kolu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, protiv Švajcarske – 2:1 (1:1).

U poslednjem kolu izabranice selektorke Lidije Stojkanović sastaju se sa domaćinom turnira Poljskom, a u slučaju pobede devojke bi ostvarile ogroman uspeh i plasirale se na Prvenstvo Evrope koje se održava u Belgiji.

U duelu sa Švajcarskom devojke su pokazale karakter pobednika, jer ni posle ranog vođstva rivala, nisu klonule, naprotiv. Anja Jestrović je do kraja poluvremena uspela da poravna rezultat, a veliku radost i nadu da se može napraviti čudo i plasirati na Prvenstvo Evrope, donela je fantastična Nina Matejić. U drugom meču dana Poljska je savladala Češku -6:1.

Meč odluke između Poljske i Srbije igra se 11. aprila.

STRELCI: 0:1 Valoto 6, 1:1 Jestrović 19, 2:1 Matejić 76. Stadion: Stal Stalova Vola.

SRBIJA: Škandro, Gaković (80. Gaković), Stojić, Pataki, Popović, Obradović (80. Brajović), Paunović, Jestrović (86. Majstorović), Rajić (68, Babić), Šarić (46. Andrić), Matejić. Selektor Lidija Stojkanović

ŠVAJCARSKA: Benc, Knap, Tramezani, Sari (46. Šlup), Taurielo, Mundžer, Valoto, Koler (86. Hafizović), Šefer (86. von Felten), Egil (80. Šmid), Beni (66. Potier).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal