Pratite nas

Sportovi u vodi

Pala Južna Afrika, protiv Japana za 13. mesto

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Srpske juniorke su posle izvođenja peteraca savladale Južnu Afriku 18:17 (2:1, 3:3, 2:2, 2:3,9:8) i tako ostvarile pravo igranja za 13. mesto na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Protivnik sutra u 10.30 biće Japan koji je ubedljivo savladao Tursku 24:9. Na poslednjem prvenstvu sveta 2020. takođe u našem glavnom gradu Srbija je bila predposlednja.

Srbija i Južna Afrika su po velikoj vrućini odigrali ravnopravnu, neizvesnu utakmicu. Domaćin prvenstva je u poslednjem delu dva puta imao prednost od dva gola 8:6 i 9:7 ali su protivničke igračice uspele da izjednače. Dve sekunde pre kraja odlična Maja Dulić je odbranila udarac Hevortive sa igračem manje pa se pristupilo petercima. Propušten je veliki broj prilika sa obe strane a golmani oba tima su bili najbolji igrači utakmice.

Bilo je drame i kod izvođenja peteraca. U prvoj seriji Južnoafrikanke su dva puta imale priliku da završe meč posle neuspešnih pokušaja Andrejićke i Lukićke. Međutim na sceni je opet bila Dulićka koja je sa dve odbrane alulirala prednost rivala. Odlučujući gol u trećoj seriji je postigla Jovana Radonjić ,a Maja Dulić je 17. odbranom zaustavila udarav Kendel de Ber.

Strelci za Srbiju su bili: Lukić 6, Lujić 5, Radonjić 3, Andrejić i Zelić po 2.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi