Pratite nas

Ostali Sportovi

Otvorene ZOI! Vijorila se srpska zastava!

Zimske olimpijske igre svečano su otvorene u Pekingu! Na svečanom defileu vijorila se i srpska zastava, koju je nosio skijaš Marko Vukićević. Osim njega Srbiju će na takmičenju u Kini predstavljati i skijašica Nevena Ignjatović.

Igre je otvorio predsednik Kine Si Đinping, a prisustvovao je i predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić.

Organizatori, odnosno učesnici imaju velikih problema sa korona virusom još od dolaska na Daleki istok. Tako da je iz dana u dan raste neizvesnost koliko će takmičara nastupiti u kojoj disciplini.

Planirano je bilo da se skoro 3.000 takmičara bori za medalje u sedam sportova i 15 disciplina.

Peking je od danas zvanično prvi grad koji je organizovao i letnje i zimske Igre, budući da je 2008. bio takođe domaćin. Zanimljivo je da danas u Kini zvanično počinje proleće, pa je i tema svečane ceremonije otvaranja bilo – buđenje proleća!

S druge strane, mediji iz zapadne Evrope puni su kritike na račun Kine i Igara. Nekoliko nemačkih listova piše da će turnir u Pekingu predstavljati najskandaloznije Igre ikada, nazivaju ih sramotom i prozivaju predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha da koketira sa komunističkom partijom koja je na čelu u Kini pritom svesno kršeći osnovna načela olimpizma.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi